Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Οι πλανήτες του Kepler σ'ένα βίντεο

Η NASA ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler ανακάλυψε 833 νέους πλανήτες από τον Ιανουάριο, ανεβάζοντας τον αριθμό των πιθανών πλανητών σε 3.538.

Για να γιορτάσει τα νέα ευρήματα, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα ένα video με όλους τους πλανήτες που έχει ανακαλύψει το τηλεσκόπιο Kepler μέχρι σήμερα.



Δημιουργός του videο είναι ο Daniel Fabrycky, επίκουρος καθηγητής αστρονομίας στο πανεπιστήμιο του Σικάγο και συνεργάτης της NASA.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής, το video παρουσιάζει τους πλανήτες που ανακαλύφθηκαν με το τηλεσκόπιο Kepler ως τον Νοέμβριο του 2013 και το μέγεθος της τροχιάς τους.

Ποικίλα χρώματα χρησιμοποιήθηκαν για να διαχωρίσουν κάθε πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από το άστρο του, ωστόσο εντονότερος είναι ο χρωματισμός του πλανητικού συστήματος KOI-351 που διαθέτει τουλάχιστον επτά πλανήτες.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler τέθηκε σε τροχιά το 2009 για να μελετήσει τα ουράνια σώματα του γαλαξία μας που περιστρέφονται γύρω από αστέρια.

Σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, ως και ένα στα πέντε αστέρια σαν τον Ήλιο μας έχει έναν πλανήτη στο μέγεθος της Γης και στη σωστή θέση για να διαθέτει νερό, το βασικό συστατικό της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου