Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Παρατήρηση του κομήτη ISON από ύψος 41.000 ποδών

Νέα πτήση παρατήρησης κομήτη

Μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη πτήση παρατήρησης του κομήτη Pan-STARRS, το γερμανικό ταξιδιωτικό γραφείο Eclipse Reisen σε συνεργασία με την Air Berlin σχεδίασαν μια νέα αντίστοιχη πτήση, αυτή τη φορά για την παρατήρηση του κομήτη ISON.



Η πτήση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2012, με αφετηρία το αεροδρόμιο Κολωνίας / Βόννης. Το Boeing 737-800 της Air Berlin θα αναχωρήσει στις 5:15 το πρωί, ενώ η πτήση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 ώρες.

Ο κομήτης C/2012 S1, γνωστός και ως κομήτης ISON, αναμένεται να αγγίξει τη μέγιστη λαμπρότητά του το ξημέρωμα της 8ης Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της ειδικής πτήσης.

Δια γυμνού οφθαλμού

Οι επιβάτες αναμένεται να απολαύσουν καθαρές εικόνες του κομήτη ISON δια γυμνού οφθαλμού, εκμεταλλευόμενοι την χαμηλή πυκνότητα του αέρα στα μεγάλα υψόμετρα, καθώς και την πλήρη απουσία σωματιδίων σκόνης.

Ο κομήτης Pan-STARRS όπως τον κατέγραψε ο Wilfried Bongartz στην πρώτη πτήση παρατήρησης κομήτη, από ύψος 12.500 μέτρων


Το αεροπλάνο πρόκειται να πετάξει βορειοδυτικά στα 41.000 πόδια, διασχίζοντας Βέλγιο και Ολλανδία. Μόλις γίνει ορατός ο κομήτης, το Boeing 737 θα πραγματοποιήσει 2 μεγάλους κύκλους προκειμένου να έχουν όλοι οι επιβάτες πεντακάθαρη θέα του κομήτη.

Στο αεροπλάνο θα βρίσκονται δύο έμπειροι αστροφωτογράφοι με ειδικό εξοπλισμό, οι οποίοι θα φωτογραφίσουν τον κομήτη και θα μοιράσουν αναμνηστικές φωτογραφίες σε όλους τους επιβάτες της πτήσης.

Εισιτήρια μπορείτε να κλείσετε μέσω της ιστοσελίδας www.eclipse-reisen.de με κόστος 359 ευρώ ανά άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου