Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η NASA παρουσιάζει δορυφορικές εικόνες του νεογέννητου νησιού στο Πακιστάν

Μέσα στον όλεθρο που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό στο Πακιστάν που σκότωσε περισσότερους από 500 ανθρώπους, ένα νέο νησί αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας. NASA έχει κυκλοφορήσει εικόνες του νεοσύστατου νησιού.



Η NASA έχει κυκλοφορήσει πριν και μετά   φωτογραφίες του νέου επίγειου σώματος που γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια ενός σεισμού που έπληξε το Πακιστάν.


Ονομάζεται Zalzala Jazeera, ή ένα νησί σεισμού.  Αυτό μπορεί τώρα να βρεθεί 380 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού στην Paddi Zirr Bay κοντά Swadar, το Πακιστάν στην Αραβική Θάλασσα

Πριν.....

...και μετά τον σεισμό

Η πρώτη εικόνα του νησιού ελήφθη από τη Γη παρατηρώντας μέσω ενός δορυφόρου της NASA στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ η δεύτερη φωτογραφία δείχνει τον ίδιο κόλπο στις 17 Απριλίου με νερό και χωρίς ξηρά γύρω από τις συντεταγμένες που κατοικεί στο νέο νησί τώρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το βάθος της στάθμης του νερού γύρω από το Zalzala Jazeera ανέρχεται σε περίπου 15 έως 20 μέτρα, που εκτείνεται 75 έως 90 μέτρα σε μήκος. Βρίσκεται περίπου ένα μίλι από την ακτή. 
Οι επιστήμονες λένε ότι το νησί δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλώς ένας σωρός από λάσπη, άμμο και συμπαγή βράχο που προκλήθηκε από τις δυνάμεις του υπό υψηλή πίεση αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου